Contact

Basert i Oslo, Norge

Du kan finne oss på WeWork i Oslo

Tjuvholmen allé 3
0252 Oslo, Norge

hello@address.no
+47 984 35 725
Kontakt oss

Send oss en melding

Vi nærmer oss lansering, men konseptet er fortsatt under utvikling. Det betyr at noen få detaljer gjenstår, og at det kan bli endringer i informasjonen som ligger på våre hjemmesider i dag. Vi er uansett her for å finne de beste løsningene for deleierskap i boligen din.
En fornøyd kvinne smiler varmt i et godt opplyst stuerom, utstråler gleden ved å ha funnet sitt drømmehjem
Noe mer du lurer på ?

Ofte stilte spørsmål

Hva er leie til eie og hvordan fungerer ordningen deres?

Leie til eie er en type finansieringsordning som gir leietakeren muligheten til å kjøpe eiendommen de leier, etter en viss tid med leie.

I vårt tilfelle betaler vår leietager et etableringsgebyr, en markedsleie og får en rettighet til å kjøpe boligen til en forhåndsavtalt pris. Dersom den lokale markedsprisen for den aktuelle boligen har steget mer enn den forhåndsavtalte prisen, beholder kunden vår hele den differansen og benytter det som egenkapital ved utkjøp av boligen i fremtiden. Du slipper den klassiske budrunden med oss.


Siden vi ikke er en eiendomsutvikler, så står vi fritt til å investere i hvilken som helst bolig for å kunne tilby leie til eie avtaler. Dette inkluderer også boliger på annenhåndsmarkedet som kunden vår kan velge på finn.no som vi kjøper, slik at de kan flytte inn i med en gang, og begynne spare til egenkapital. Alternativet er nye boliger som vanligvis har en innflytningsdato 2 til 3 år frem i tid. Man får en ny bolig, men på den andre siden må man vente med både å flytte inn og utsetter å få en fot inn i boligmarkedet i flere år.

Hva er vilkårene for en leie til eie avtale?

Du velger bolig, vi finansierer den. Dermed signerer vi en fem års leieavtale i første omgang, og gir deg en kjøpsrett på boligen til en avtalt pris. Kostnaden for kjøprsretten blir et etableringsgebyr som betales kun en gang. Deretter betaler du en markedsleie i løpet av leieperioden. Du kan kjøpe oss ut under eller på slutten av leieperioden. Dersom markedsprisen for den aktuelle boligen har steget mer enn den forhåndsavtalte kjøpsprisen, beholder du hele den differansen og benytter det som egenkapital ved utkjøp av boligen i fremtiden.

I tillegg kan en del av den månedlige leien gå til å bygge opp egenkapital på eiendommen. Dette blir i så fall en valgfri ekstra betaling på månedsbasis, som blir reservert til egenkapital for boligen. Dette blir satt inn i en sparekonto i kundens navn hos en av våre samarbeidsbanker.

Leieavtalen varer vanligvis i fem år. Vårt mål er at du utnytter kjøpsretten og blir boligeier til slutt. Men, du er ikke bundet til å utnytte kjøpsretten og kan velge å avslutte leieavtalen og flytte ut.

Hvordan søker jeg?

I søknaden må man typisk oppgi den samme informasjonen som banken vil innhente ved vurdering av finansieringsbevis, blant annet identifikasjon og din økonomi som fast inntekt, fri egenkapital og eventuelle lån. Vi søker kunder som har en stabil og ordnet økonomi, som har mulighet til å betale leien i tid, og som kommer ha evne til å kjøpe boligen ved avtalens utløp. Vi kommer legge til rette for at du lykkes med dette.

Hva er fordelene med leie til eie?

Fordelene med leie til eie inkluderer at leietakere kan bygge opp egenkapital som kan brukes ved kjøp av eiendommen i fremtiden. Det kan også være en god løsning for personer som ikke har nok penger til å kjøpe en eiendom med en gang, men som ønsker å eie sin egen bolig på sikt.

Siden du som kunde får en fast kjøpspris å forholde deg til så slipper du en eventuell budrunde som du ellers hadde måttet gå gjennom. I tillegg kan du velge å kjøpe boligen gradvis under leieperioden og bli medeier med oss, som betyr du får med verdistigningen i boligen på den delen du eier. Jo mer du eier tidligst mulig jo bedre blir det for deg økonomisk. Din månedlige leiekostnad blir også justert ned med din eierandel.

Er det noen ulemper med leie til eie?

Mens leie til eie kan være en attraktiv måte å komme inn på boligmarkedet for noen mennesker, er det også noen ulemper som bør vurderes.

Når du signerer en leie til eie-avtale, betaler du for en rett til å kjøpe boligen i løpet av eller på slutten av leieperioden. Hvis du ombestemmer deg, kan du miste de pengene du har betalt for retten, som i vårt tilfelle er etableringsgebyret.

Du får være deleier enten fra start eller så kan du kjøpe andeler under avtaleperioden, som betyr du får med verdistigningen i boligen på den delen du eier. Jo mer du eier tidligst mulig jo bedre blir det for deg økonomisk, men det er fortsatt ikke like lønnsomt som å kunne kjøpe boligen fra start.

Men, uansett så får du en fot inn i markedet, noe man ellers ikke hadde hatt mulighet til, dersom man ikke har egenkapital.

Jeg har noe egenkapital. Kan jeg benytte det i avtalen?

Ja. Dersom du har noe egenkapital oppspart så kan du benytte det og blir medeier fra første dag. I så fall betaler du mindre leie til oss i måneden og får mer penger til overs til å spare mer.

Har jeg en plikt til å kjøpe boligen når leieavtalen løper ut?

Nei. Du har kun en rett, men ikke plikt til å kjøpe boligen. Dersom du bruker retten til å kjøpe boligen så har vi en plikt til å selge den til deg i henhold til avtalen mellom oss.