Om Address

Vi jobber for en bærekraftig og inkluderende boligmarked
for alle

Boligprisene stiger mer enn inntektsveksten vår, og det blir stadig vanskeligere for unge å ha råd til sin første bolig, og for mange til og med få sjansen til å komme inn på boligmarkedet i det hele tatt.

Dagens boligmarked er utfordrende for boligkjøpere som verken har sparepenger eller foreldre som kan bidra. Det betyr at det tar lengre tid før de får med seg verdistigningen i fast eiendom – hvis de får muligheten idet hele tatt – og går glipp av muligheten til å klatre den økonomiske rangstigen sammen med sine jevnaldrende.

Dersom denne utviklingen fortsetter, vil ulikhetene i samfunnet fortsette å øke. Hos Address ønsker vi å utjevne disse forskjellene ved å investere i leie til eie boliger.

Vi tror dette er første skritt mot et mer balansert og fleksibelt boligmarked for alle, og hos Address samarbeider vi kun med langsiktige finansieringspartnere som ønsker å kombinere sosial bærekraft med økonomisk gevinst.  

Subtil skygge på en vegg med et minimalistisk maleri i et godt opplyst rom
Om

Våre verdier

Likestilling og økonomisk inkludering

Vi ønsker å utjevne forskjellene i markedet, slik at flere kan ta del i verdiskapningen i samfunnet gjennom å eie egen bolig. Vi ser at lønnsveksten i stadig mindre grad følger boligprisstigningen, samtidig som generasjon X overfører store verdier til generasjon Z. Det fører til at stadig flere blir skjøvet ut av markedet, eller må ta til takke med dårligere boforhold.

To stoler og et trebord med to vannglass og en vannflaske

Bærekraftige liv

De fleste mennesker setter stor pris på å kunne skaffe seg og eie sitt eget hjem fremfor å leie sin bolig. For oss innbefatter en bærekraftig utvikling av samfunn at dette ønske skal kunne oppfylles. Et eget hjem er viktig for mange for en økonomisk sikkerhet og det øker trygghetsfølelsen og fremtidstroen. Det oppleves bedre å bo i et eget eid hjem enn i et leid hjem. Et hjem er et menneskes grunnplattform. Vi setter pris på å kunne være en bidragsyter til at nøkkelen til egne hjem kan låses opp.
Dette er rett og slett vår drivkraft!

En kvinne steller kjærlig en frodig plante i sitt velpleide hjem

Partnerskap

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Vi forstår vår rolle i økosystemet, og forplikter oss til å leve opp til endringene vi ønsker å se sammen med sterke, likesinnede partnere.

Et rørende øyeblikk der en far og baby holder hverandre i hendene, den lille trygt i farens armer
Hvem vi er

Møt teamet

Address ble grunnlagt av et blandet team av unge og energiske gründere, som ønsker å endre boligmarkedet.
Nedim Mavric
Co-founder & CEO
Nedim Mavric
Alexander Palmqvist
Co-founder
Alexander Palmqvist
Sead Bajrovic
Co-founder & Board Member
Sead Bajrovic
Mathias Bjørgan
Financial Analyst
Mathias Bjørgan
Sresta Yasaswi
Marketing
Sresta Yasaswi
Sokol Gjerqeku
Board Member
Sokol Gjerqeku
Mads Hemdorff Møberg
Venture Design Partner
Mads Hemdorff Møberg
Ingar S Bentsen
Investor
Ingar S Bentsen
Simon Dobas
Advisor and investor
Simon Dobas

Våre partnere

Noe mer du lurer på ?

Ofte stilte spørsmål

Hva er leie til eie og hvordan fungerer ordningen deres?

Leie til eie er en type finansieringsordning som gir leietakeren muligheten til å kjøpe eiendommen de leier, etter en viss tid med leie.

I vårt tilfelle betaler vår leietager et etableringsgebyr, en markedsleie og får en rettighet til å kjøpe boligen til en forhåndsavtalt pris. Dersom den lokale markedsprisen for den aktuelle boligen har steget mer enn den forhåndsavtalte prisen, beholder kunden vår hele den differansen og benytter det som egenkapital ved utkjøp av boligen i fremtiden. Du slipper den klassiske budrunden med oss.


Siden vi ikke er en eiendomsutvikler, så står vi fritt til å investere i hvilken som helst bolig for å kunne tilby leie til eie avtaler. Dette inkluderer også boliger på annenhåndsmarkedet som kunden vår kan velge på finn.no som vi kjøper, slik at de kan flytte inn i med en gang, og begynne spare til egenkapital. Alternativet er nye boliger som vanligvis har en innflytningsdato 2 til 3 år frem i tid. Man får en ny bolig, men på den andre siden må man vente med både å flytte inn og utsetter å få en fot inn i boligmarkedet i flere år.

Hva er vilkårene for en leie til eie avtale?

Du velger bolig, vi finansierer den. Dermed signerer vi en fem års leieavtale i første omgang, og gir deg en kjøpsrett på boligen til en avtalt pris. Kostnaden for kjøprsretten blir et etableringsgebyr som betales kun en gang. Deretter betaler du en markedsleie i løpet av leieperioden. Du kan kjøpe oss ut under eller på slutten av leieperioden. Dersom markedsprisen for den aktuelle boligen har steget mer enn den forhåndsavtalte kjøpsprisen, beholder du hele den differansen og benytter det som egenkapital ved utkjøp av boligen i fremtiden.

I tillegg kan en del av den månedlige leien gå til å bygge opp egenkapital på eiendommen. Dette blir i så fall en valgfri ekstra betaling på månedsbasis, som blir reservert til egenkapital for boligen. Dette blir satt inn i en sparekonto i kundens navn hos en av våre samarbeidsbanker.

Leieavtalen varer vanligvis i fem år. Vårt mål er at du utnytter kjøpsretten og blir boligeier til slutt. Men, du er ikke bundet til å utnytte kjøpsretten og kan velge å avslutte leieavtalen og flytte ut.

Hvordan søker jeg?

I søknaden må man typisk oppgi den samme informasjonen som banken vil innhente ved vurdering av finansieringsbevis, blant annet identifikasjon og din økonomi som fast inntekt, fri egenkapital og eventuelle lån. Vi søker kunder som har en stabil og ordnet økonomi, som har mulighet til å betale leien i tid, og som kommer ha evne til å kjøpe boligen ved avtalens utløp. Vi kommer legge til rette for at du lykkes med dette.

Hva er fordelene med leie til eie?

Fordelene med leie til eie inkluderer at leietakere kan bygge opp egenkapital som kan brukes ved kjøp av eiendommen i fremtiden. Det kan også være en god løsning for personer som ikke har nok penger til å kjøpe en eiendom med en gang, men som ønsker å eie sin egen bolig på sikt.

Siden du som kunde får en fast kjøpspris å forholde deg til så slipper du en eventuell budrunde som du ellers hadde måttet gå gjennom. I tillegg kan du velge å kjøpe boligen gradvis under leieperioden og bli medeier med oss, som betyr du får med verdistigningen i boligen på den delen du eier. Jo mer du eier tidligst mulig jo bedre blir det for deg økonomisk. Din månedlige leiekostnad blir også justert ned med din eierandel.

Er det noen ulemper med leie til eie?

Mens leie til eie kan være en attraktiv måte å komme inn på boligmarkedet for noen mennesker, er det også noen ulemper som bør vurderes.

Når du signerer en leie til eie-avtale, betaler du for en rett til å kjøpe boligen i løpet av eller på slutten av leieperioden. Hvis du ombestemmer deg, kan du miste de pengene du har betalt for retten, som i vårt tilfelle er etableringsgebyret.

Du får være deleier enten fra start eller så kan du kjøpe andeler under avtaleperioden, som betyr du får med verdistigningen i boligen på den delen du eier. Jo mer du eier tidligst mulig jo bedre blir det for deg økonomisk, men det er fortsatt ikke like lønnsomt som å kunne kjøpe boligen fra start.

Men, uansett så får du en fot inn i markedet, noe man ellers ikke hadde hatt mulighet til, dersom man ikke har egenkapital.

Jeg har noe egenkapital. Kan jeg benytte det i avtalen?

Ja. Dersom du har noe egenkapital oppspart så kan du benytte det og blir medeier fra første dag. I så fall betaler du mindre leie til oss i måneden og får mer penger til overs til å spare mer.

Har jeg en plikt til å kjøpe boligen når leieavtalen løper ut?

Nei. Du har kun en rett, men ikke plikt til å kjøpe boligen. Dersom du bruker retten til å kjøpe boligen så har vi en plikt til å selge den til deg i henhold til avtalen mellom oss.

Fortsatt ikke overbevist ?

La oss snakke sammen

Vi er her for å svare på alle spørsmålene du måtte ha. Send oss ​​en melding.
Fortsatt ikke overbevist ?

Book et møte og la oss snakke sammen

Meeting time: 30 min.

Få en personlig og gratis introduksjon til Adress. Her får du også mulighet til å stille helt konkrete spørsmål angående ditt huskjøp

En fornøyd kvinne smiler varmt i en godt opplyst stue, utstråler gleden over å finne drømmeboligen sin